Dnevne novosti

Vlada ograničava maloprodajnu cijenu benzina

15.10.2021 07:40 ZAGREB, 14. listopada 2021. (Hina) - Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak u uvodu sjednice Vlade da će Vlada danas uredbom ograničiti maloprodajnu cijenu benzina na 11,10, a dizela na 11 kuna i to za razdoblje od idućih 30 dana.

Kako je objasnio, Vlada može radi zaštite potrošača, Uredbom ograničiti cijene naftnih derivata i to i čini."Uzimajući u obzir sadašnji ekonomski trenutak, nepredvidivost cijene nafte na svjetskom tržištu i utjecaj cijene goriva na ukupnu ekonomsku aktivnost i standard građana, s ciljem neometanog daljnjeg gospodarskog oporavka, Vlada je odlučila iskoristiti mogućnost da na rok od 30 dana, stabilizira cijene motornog benzina i dizelskog goriva, na temelju Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata", rekao je Plenković.

Stoga ga će se, kako je rekao, posebnom uredbom Vlade danas cijena motornog benzina ograničiti na 11 kuna i 10 lipa, a dizelskog goriva na 11 kuna. U narednom razdoblju, Vlada će kontinuirano analizirati stanje i trendove na svjetskom tržištu te po potrebi dodatno reagirati, rekao je Plenković.