Dnevne novosti

Nakon četiri dana uhićen bjegunac iz policijskog kombija koji je napao policajca

24.08.2021 07:30 ZAGREB, 23. kolovoza 2021. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je u ponedjeljak oko 0.20  sati, nakon četiri i pol dana potrage, u dugoselskoj Šaškovečkoj ulici 22-godišnjaka koji je u srijedu na zagrebačkom Trnju napao policajca i pobjegao iz policijskog vozila.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je ranije da intenzivno traga za muškarcem koji je u srijedu oko 15,30 sati na Savskoj cesti napao i ozlijedio policijskog službenika te pobjegao.“Policijski službenik uporabom tjelesne snage pokušao ga je zadržati, međutim osumnjičeni je pobjegao”, priopćila je ranije policija. Napadnutom policajcu liječnička pomoć pružena je KBC Sestre milosrdnice, a sve raspoložive policijske snage bile su angažirane u intenzivnoj potrazi za 22-godišnjim bjeguncem, dodao je PUZ ne priopćivši identitet odbjeglog.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je u četvrtak kako policija intenzivno traga za bjeguncem po zahtjevu Interpola i da je bjegunac kriminalno orijentiran prema imovinskim deliktima. Mediji su pisali da je bjegunac uhićen prošlog utorka u Zagrebu na temelju uhidbenog naloga Okružnog suda u Kopru zbog razbojstva počinjenog u jednoj zlatarnici.

Policajci su osumnjičenog, dodali su mediji, u srijedu poslijepodne vodili na ispitivanje u tužiteljstvo u zgradu Zagrepčanke kada je uspio pobjeći izjurivši iz policijskog kombija. PUZ je u ponedjeljak izvijestio da se sumnjiči za kazneno djelo prisile te da je doveden u službene prostorije gdje se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.