Dnevne novosti

Policija u splitskoj Banovini, zbog građevinskih dozvola uhićeno 12 osoba

21.07.2021 07:30 SPLIT, 20. srpnja 2021. (Hina) - Ravnateljstvo policije potvrdilo je uhićenje 12 osoba na splitskom području zbog koruptivnih kaznenih djela nakon što su u utorak u jutarnjim satima krenula uhićenja i pretresi, među ostalim i u sjedištu splitske gradske uprave, tzv. Banovini.

Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je tijekom utorka ujutro na području Splita uhitila 12 osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom, stoji u policijskom priopćenju. Prema neslužbenim informacijama u antikorupcijskoj akciji uhićeni su dvojica poduzetnika i brat jednog od njih, dvojica arhitekata, nekadašnja vijećnica HGS-a, bivša voditeljica Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje grada Splita te njezin muž i pomoćnica. Uhićene su i dvije projektantice hotela te voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog planiranja.

Nezakonita gradnja na Žnjanu i Mejama

Meta istrage su gradnja hotela Amphora na Žnjanu u vlasništvu Z. K. i zgrade na Mejama, odnosno investitori, arhitekti i osobe koje su im izdavale potvrde. Na teret im se navodno stavlja zlouporaba položaja i ovlasti, poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, davanje i primanje mita...
Splitski odvjetnik Vinko Ljubičić medijima je potvrdio da zastupa osumnjičenog, no o detaljima slučaja nije želio govoriti.

Glasnogovornica gradske uprave Kristina Čuvalo za Hinu je potvrdila da su djelatnici policije jutros stigli u prostorije gradske uprave i da će javnost o svemu izvijestiti naknadno. Splitski gradonačelnik ili netko od njegovih zamjenika još se nisu oglasili o ovom slučaju. Uhićene očekuje ispitivanje u Uskoku, nakon čega će osumnjičenici za koje će tužiteljstvo zatražiti određivanje istražnog zatvora biti dovedeni pred suca istrage splitskog Županijskog suda.