Dnevne novosti

Ugostitelji traže produljenje radnog vremena tijekom Europskog nogometnog prvenstva

07.06.2021 07:40 ZAGREB, 5. lipnja 2021. (Hina) - Iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) uputili su zamolbu nadležnim institucijama za produljenje radnog vremena ugostiteljskih objekata tijekom Europskog prvenstva u nogometu.

Budući da Europsko prvenstvo u nogometu počinje 11. lipnja i traje do 11. srpnja, Ceh ugostitelja zatražio je izmjenu odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojom se ograničavaju okupljanja, na način da se omogući rad ugostiteljskim objektima i iza 23 sata, izvijestili su u subotu iz HOK-a. Podsjetili su i da su za ugostiteljski sektor značajna sportska natjecanja oduvijek značila priliku za bolje poslovanje, a i ove godine ugostitelji su već spremni za nadolazeće Europsko prvenstvo u nogometu, koje će se u većini ugostiteljskih objekata pratiti na otvorenom prostoru, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Dnevnim rasporedom natjecanja Europskog prvenstva, zadnje utakmice planirane su za 21 sat, a predloženim produljenjem radnog vremena dopustilo bi se gostima da poprate utakmicu do kraja, čime bi se izbjegle potencijalne neugodnosti da netom prije kraja utakmice ugostitelji moraju zatvarati objekte i zahtijevati od gostiju da napuste lokale, stoji u priopćenju HOK-a. "Potaknuti relaksacijom mjera, najavom uspješne turističke sezone, evidentnog pada broja  zaraženih i sve većim brojem cijepljenih osoba smatramo opravdanim da se radno vrijeme u ugostiteljskim objektima produlji do najmanje 24 sata", rekao je predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Joso Smolić.

Time bi se, smatraju u Cehu ugostitelja, poslala pozitivna poruka i stranim gostima, koji će u Hrvatskoj boraviti za vrijeme trajanja prvenstva i pratiti svoju reprezentaciju, da će moći nesmetano uživati u 'najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu'. Podsjetili su također da je Ceh ugostitelja HOK-a već ranije zatražio izjednačavanje uvjeta rada za sve objekte odnosno da se omogućavanje rada u zatvorenim prostorima, osim restoranima, dopusti i caffe barovima.