Dnevne novosti

Hrvatski sabor odgodio glasovanje planirano za petak

12.02.2020 07:20 ZAGREB, 11. veljače 2020. (Hina) -  Hrvatski sabor u utorak je iz tjednog plana rasprava za ovaj tjedan izbacio glasovanje koje je prvotno bilo predviđeno za petak u podne. 
Glasanje u Saboru odgođeno je za idući tjedan. Iz Službe za medije Hrvatskog sabora odgodu glasovanja objasnili su time što će u petak značajan broj zastupnika biti odsutan zbog službenih putovanja. Ističu kako je odluka o promjeni rasporeda donesena prije današnjeg glasanja o zagrebačkom GUP-u te da nije povezana sa stanjem u vladajućoj koaliciji. 

Naime, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini danas je pao prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se izmijeni Generalni urbanistički plan jer su HDZ-ovi gradski zastupnici, nakon što su zastupnici Bandićeve stranke odbacili njihove amandmane, glasali protiv GUP-a.  

HDZ je dosad podržavao Bandića i njegovu stranku u Gradskoj skupštini, dok su zastupnici iz kluba zastupnika Bandićeve stranke u Saboru podržavali vladajuću većinu. Saborski klub Bandićeve Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika broji deset zastupnika.