Dnevne novosti

U Splitu će se graditi nova sveučilišna bolnica

16.08.2019 07:07 SPLIT, 14. kolovoza 2019. (Hina), Ministar zdravstva Milan Kujundžić je u srijedu je najavio izgradnju nove sveučilišne bolnice u Splitu  koja bi, kako je rekao, stajala nekoliko milijardi kuna.

"Mislim da se poklopio povijesni trenutak i sklonost ove vlade u razumijevanju da se u Splitu napravi nova sveučilišna bolnica s investicijom od nekoliko milijardi (kuna)," rekao je Kujundžić tijekom današnje posjete  splitskom KBC-u. Naglasio je i kako u Splitu postoje resursi i potreba za novom sveučilišnom bolnicom.

"Do sada nismo prema medijima komunicirali, a to je samo potvrda da ova vlada radi u tišini i osigurava sredstva kako bi se napravila nova sveučilišna bolnica u Splitu," rekao je Kujundžić. Također je najavio kako će u idućih nekoliko tjedana biti riješeno i pitanje povećanja plaća u zdravstvenom sustavu.

"Zadnjih  godinu dan Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo financija i Ministarstvo rada  s jedne strane, a s druge strane sindikati u zdravstvu, pregovaramo. Sindikati u zdravstvu bili su maksimalno korektni. Početni njihovi zahtjevi bili su povećanje plaća na godišnjoj razini oko dvije milijarde.

Uvažavajući i BDP i sve druge  dionike u hrvatskom sustavu  došli smo na 400 milijuna na godišnjoj razini. Mislim da je to minimalni neophodni moment kojeg ova vlada i ova država trebaju ispuniti prema liječnicima  i medicinskim sestrama, odnosno svima koji rade u sustavu zdravstva", poručio je Kujundžić. Uvjeren je, kaže, kako će to tijekom nekoliko narednih tjedan biti riješeno.