Dnevne novosti

Sabor u petak o amandmanima na Zakon o koncesijama

25.09.2020 07:35 ZAGREB, 24. rujna 2020. (Hina), Hrvatski će sabor s radom nastaviti u petak raspravom o amandmanima na Prijedlog izmjena Zakona o koncesijama na koji je podneseno 13 amandmana, o Izvješću o izvršenju Godišnjega provedbenog plana statističkih aktivnosti Hrvatske u 2019. te glasovati o raspravljenim točkama.
U Izvješću se, među ostalim, navodi da je u području klasifikacija nastavljen daljnji razvoj te primjena relevantnih klasifikacijskih standarda službene statistike pri proizvodnji i diseminaciji statističkih podataka. Tijekom 2019. kontinuirano se radilo na održavanju KLASUS sustava31 i ažuriranju klasifikacijske baze podataka, u skladu s promjenama klasifikacijskih standarda te na daljnjem razvoju NKD pretraživača za ispravno razvrstavanje poslovnih subjekata prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD 2007., koji je od lipnja 2019. dostupan korisnicima.

Na području kontrole kvalitete statističkih proizvoda Državnog zavoda za statistiku tijekom 2019. izrađeni su i objavljeni izvještaji o kvaliteti prema standardnoj strukturi izvješćivanja Europskoga statističkog sustava za statistička područja: agromonetarne statistike, poljoprivredne statistike, poljoprivredne strukture, energija, kratkoročne poslovne statistike, građevinarstvo, trgovina i ostale usluge.

Također i robna razmjena s inozemstvom, turizam, transport, znanost i tehnologija, tržište rada, socijalna zaštita, geografske i lokalne informacije, regionalne i urbane statistike, godišnji ekonomski računi, poslovne statistike, osobna potrošnja, pokazatelji siromaštva i drugo, navodi se, među ostalim, u Izvješću. Sjednica Hrvatskog sabora počinje u 9,30 sati.