Dnevne novosti

MINT: Do 5. lipnja zahtjevi za 'covid' kredite HBOR-a u turizmu

26.05.2020 07:10 ZAGREB, 25. svibnja 2020. (Hina) - Ministarstvo turizma (MINT) objavilo je u ponedjeljak da će HBOR zbog velikog interesa poduzetnika i ograničenih sredstava subvencije, zahtjeve za kredite po programu Obrtna sredstva za mala i srednja poduzeća u turističkim djelatnostima iz mjere Covid-19 primati do 5. lipnja.
MINT je to objavio na svojim web stranicama uz napomenu da će svi zahtjevi s pripadajućom propisanom dokumentacijom primljeni zaključno s 5. lipnjem ići u redovnu obradu, a u slučaju pozitivne odluke, bit će odobreni po postojećim uvjetima programa kreditiranja.

HBOR je do sada zaprimio 325 zahtjeva malih i srednjih poduzetnika u turističkim djelatnostima za odobrenje kredita po ovom programu, navode iz Ministarstva. "MINT je osigurao 26 milijuna kuna za subvencioniranje kamatne stope do dva postotna boda za kreditiranje likvidnosti poduzetnika u turističkim djelatnostima u okviru mjere Covid-19, čime je stavljeno na raspolaganje do 600 milijuna kuna povoljnih kreditnih sredstava za očuvanje radnih mjesta i likvidnosti", kažu iz Ministarstva. Dodaju i da će informacija o eventualnom nastavku provedbe ovog načina kreditiranja biti pravovremeno objavljena.