Dnevne novosti

Štromar o rezanju plaća: Treba se prilagoditi gospodarstvu

16.04.2020 07:20 ZAGREB, 15. travnja 2020. (Hina) - Ministar graditeljstva Predrag Štromar izjavio je u srijedu da se po pitanju rezanja plaća javnom i državnom sektoru zbog krize nastale pandemijom koronavirusa treba prilagoditi gospodarstvu.

"Naravno, treba se prilagoditi gospodarstvu, kako će disati gospodarstvo tako moramo i mi. Samom ovom odlukom da se više ne zapošljava, prirodni odljev u upravi je oko pet tisuća ljudi", rekao je novinarima Štromar uoči užeg kabineta Vlade odgovarajući na pitanje o rezanju plaća javnom i državnom sektoru.

Dodao je da je "ovo dobra prilika da budemo efikasniji, prvenstveno digitalizacijom, koju provodimo već dvije i pol godine",Na pitanje kada bi se to moglo dogoditi kazao je da će to pokazati smjer u kojem ide Vlada. "Gospodarstvo nam je najbitnije poslije koronavirusa", dodao je.Istaknuo je da će o novom setu mjera koje će HNS predložiti Vladi govoriti predsjednik te stranke.

Naglasio je da su razgovarali s predstavnicima banaka kojima su dali uputstva o promijeni ugovora o kreditiranju za APN-ove stanove. Prema pravilima ugovor s APN-om se ne smije mijenjati dvije godine, no s obzirom na nove odluke o moratoriju na kredite, to se sada mijenja.