Dnevne novosti

Aladrović nakon sastanka sa sindikatima očekuje daljnje razgovore

10.04.2020 07:15 ZAGREB, 9. travnja 2020. (Hina) - Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović rekao je u četvrtak nakon sastanka sa socijalnih partnera, da se nije razgovaralo o smanjivanju plaća u javnom sektoru, a sa sindikatima javnih službi nakon "intenzivne razmjene mišljenja", očekuje nastavak razgovora.
"Nastavno na obnovu GSV-a i neformalni konzultativni sastanak, očekujemo daljnje razgovore, koji će sigurno imati više kvantitativnih rezultata. Rekao bih da smo danas imali jednu intenzivnu razmjenu mišljenja u trajanju dva i pol sata između socijalnih partnera", rekao je novinarima Aladrović nakon dvoipolsatnog sastanka Gospodarsko socijalnog vijeća (GSV) u Banskim dvorima.

Dodao je kako je održani sastanak bio konzultativan, gdje su raspravljali o svim ekonomskim temama s doticajem onih medicinskih koje su vezane uz pojavu koronavirusa."Razmijenili smo mišljenja i pokušali smo predvidjeti sve što se događa vezano za koronavirus, vezano za ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo. Pojasnili smo pozicije Vlade i što radimo sa mjerama za očuvanje radnih mjesta i gospodarstva u cijelosti. Razgovarali smo i kako vide nastavak zajedničkog djelovanja i pozicije onih koje zastupaju te koji su nam sljedeći koraci", kazao je Aladrović.

Na novinarsku konstataciju da sindikati 'nisu Vladi dali zeleno svijetlo smanjivanju plaća radnicima u javnom sektoru', ministar Aladrović je odgovorio kako nisu razgovarali o tome."Nismo ni razgovarali o zelenom svijetlu, govorili smo o tome na koji način vidimo i doživljavamo situaciju, i radili jedan sažetak generalne situacije u Hrvatskoj", rekao je.

Naglasio je kako su željeli da svi socijalni partneri shvate poziciju Vlade, proračuna i gospodarstva u trenutnoj situaciji zbog koje su unutar državnog proračuna preraspodjelili 2,1 milijardu kuna za sanaciju posljedica epidemije koronavirusa.