Dnevne novosti

Sladoljev (Most): Zakon o navijačima je licemjeran i kontradiktoran

02.12.2019 07:15 ZAGREB, 30. studenoga 2019. (Hina) - Saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev ustvrdio je u subotu da je tzv. zakon o navijačima koji je Vlada poslala u saborsku proceduru licemjeran i kontradiktoran te da mu nije cilj spriječiti nerede na sportskim borilištima.
Zakon je licemjeran i nije mu cilj sprječavanje nereda na sportskim borilištima, rekao je Sladoljev upitavši se kako drugačije objasniti da se po tom zakonu može kazniti svakoga tko popije više od dvije pive, dok sumnjivi tajkuni piju šampanjac u grijanim ložama.

Na konferenciji za novinare rekao je i kako smatra da se Zakon donosi zbog dojma, da se nasilje na stadionima smanjilo pa je zakonodavac kontradikoran. "Više nasilja ima pred narodnjačkim klubovima, a ne donosi se Zakon o posjetiteljima narodnjačkim klubova. Možda zato jer je većina posjetitelja tih klubova mladež HDZ-a", ustvrdio je Sladoljev.

Navijači su, istaknuo je, prvi krenuli u Domovinski rat, bili su rijetka opozicija komunističkom režimu, ali nisu kontrolirani od sadašnje vlasti i zato su na udaru, zaključio je.