Dnevne novosti

Aladrović: Vlada pokazala želju za povećanjem plaća, ne strahuje od štrajkova

30.08.2019 07:30 državni službenici
ZAGREB, 29. kolovoza 2019. (Hina) - Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović poručio je u četvrtak nakon Vladine sjednice da je Vlada pokazala želju za povećanjem plaća u javnim i državnim službama i djeluje u tom smjeru, te da ne strahuje od najavljenih štrajkova.
"Vlada je pokazala želju za podizanjem plaća, kroz prethodna razdoblja plaće su javnim i državnim službenicima povećane za 11,5 posto, horizontalno, to jest pristupom koji zagovaramo", rekao je Aladrović novinarima pred Banskim dvorima.

Ustvrdio je kako vladajući ne strahuju od štrajkova jer pregovori koji se vode sa sindikatima iz zdravstvenog sustava, prema njegovim informacijama, napreduju dobro, a ministar zdravstva je siguran da će se naći dogovor. Naglasio je kako granski kolektivni ugovori koji su zaključeni u proteklom razdoblju, uopće nisu predmet razgovora.

"Jedini granski ugovor koji nije zaključen je sa sindikatima zdravstva, o njemu se pregovara, i ti pregovori će biti zaključeni sukladno datumu isteka 31. listopada", kaže Aladrović.