Dnevne novosti

Prihodi od stranih turista u prvom kvartalu veći za 5,4 posto

05.07.2019 07:05 ZAGREB, 4. srpnja 2019. (Hina), Prihodi od stranih turista u prvom ovogodišnjem kvartalu iznosili su 475 milijuna eura, što je 25 milijuna eura ii 5,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo turizma pozivajući se na podatke Hrvatske narodne banke (HNB).
Komentirajući te prihode, ministar turizma Gari Cappelli naglasio je da Vlada stavlja veliki naglasak na rast i razvoj kvalitete turizma, a da su važni iskoraci najvidljiviji kroz kontinuiran rast prihoda koji se ostvaruju u turizmu.

"U mandatu ove Vlade prihodi od stranih turista rasli su svake godine u prvom tromjesečju, što je dokaz da naša politika osnaživanja predsezone daje pozitivne rezultate i u fizičkom i u financijskom turističkom prometu odnosno turističkoj potrošnji, čiji je rast i preduvjet za jačanje konkurentnosti i poticanje cjelokupnog gospodarstva Hrvatske", kazao je ministar.

U 2018. prihodi od stranih turista iznosili su 10,1 milijardu eura, što je bilo 6,4 posto više nego u 2017., dok ukupne prihode od stranih i domaćih turista za prošlu godinu Ministarstvo turizma procjenjuju na 12 milijardi eura.