Dnevne novosti

Župan Posavec Vladi će predočiti projekte za koje očekuje potporu

26.06.2019 07:15 ČAKOVEC, 24. lipnja 2019. (Hina) - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i međimurski župan Matija Posavec u ponedjeljak su održali radni sastanak na kojem su se dogovarali o pojedinostima vezanim uz sjednicu Vlade koja će se održati u Čakovcu 18. srpnja, a kako je rekao Posavec, Vladi će predočiti "pripremljene projekte od kojih očekuje podršku s nacionalne razine". 
Dogovoreno je da će se sjednica održati u Čakovcu 18. srpnja u prostorijama bivše vojarne. Naime, kako je istaknuto, Vlada je na posljednjoj sjednici, koja je prije 14 godina održana u Čakovcu, prostor vojarne dodijelila Međimurskoj županiji pa će premijer Andrej Plenković i ministri imati priliku vidjeti na koji se način taj prostor danas koristi. 

Župan Posavec izjavio je kako će Vladi predočiti pripremljene projekte od kojih očekuje potporu s nacionalne razine.
"Svaki župan treba surađivati sa svakom Vladom i jedan teret političke stranke ne smije dominirati nad suradnjom bilo koje županije i Vlade. Ovo nije prvi put da se sjednica Vlade održava u Čakovcu, sjednice Vlade se sele po cijeloj Hrvatskoj i bio je red da dođe i u Čakovec. Bilo bi bolje da je došla i ranije, ali nema razloga da se 18. srpnja ne prihvate naši zahtjevi", izjavio je župan Posavec.

Na sastanku je bio i zamjenik čakovečkoga gradonačelnika Zoran Vidović, koji je najavio da će i Grad Čakovec predstaviti projekte za koje očekuje potporu Vlade.

Posavec o mogućem izlasku iz HNS-a: "Sve u svoje vrijeme" 

Na novinarsko pitanje o mogućem izlasku iz HNS-a Posavec je odgovorio: "Sve u svoje vrijeme." Dodao je kako će sljedeći vikend članovi HNS-a u Svetom Martinu na Muri komentirati i analizirati rezultate europskih izbora. 

Za N1 televiziju Posavec je danas rekao kako koalicija HDZ-a i HNS-a može izdržati do kraja, no, dodao je, ta je koalicija jako naštetila HNS-u.