Dnevne novosti

Jelenić ne zna hoće li se protiv Žalac pokrenuti kazneni postupak

14.03.2019 07:15 ZAGREB, 13. ožujka 2019. (Hina) - Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je u srijedu da se još provode izvidi o prometnoj nesreći ministrice Gabrijele Žalac, a nije mu poznato hoće li u tom slučaju biti pokrenut kazneni postupak.
"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima na temelju izvješća policije provodi izvide i prikuplja relevantne činjenice je li prometna nesreća posljedica nečije krivnje", kratko je odgovorio Jelenić o mogućnosti da se pokrene kazneni postupak protiv ministrice Žalac. Nije dao izravan odgovor ni na pitanje o mogućnosti da općinsko državno odvjetništvo utvrdi kaznenu odgovornost Žalac, nakon što je policija to odbacila. 

"Državno odvjetništvo provest će svoj dio postupka pa će donijeti i svoje zaključke i o tome će sigurno izvijestiti javnost. S obzirom da se radi o izvidima koji su tajni, ne mogu govoriti o sadržaju tih izvida, kao ni o tome koliko će trajati", izjavio je Jelenić novinarima u prigodi obilježavanja 25 godina partnerstva između Hrvatske i Svjetske banke u dvorani Lisinski. 

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac nakon prometne nesreće kada je, vozeći bez valjane vozačke dozvole koja je istekla u lipnju 2016. godine, automobilom naletjela na desetogodišnju djevojčicu, ponudila je premijeru Plenkoviću ostavku, no on je nije prihvatio pa ona i dalje ostaje na ministarskoj dužnosti.