Dnevne novosti

Čačić: U vezi Uljanika i 3. maja treba odlučiti ono što je najjeftinije za hrvatske građane

13.03.2019 07:15 ZAGREB, 12. ožujka 2019. (Hina) - Varaždinski župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić izjavio je u utorak uoči koalicijskog sastanka u Banskim dvorima da će čuti koje se opcije nude za rješavanje problema brodogradilišta Uljanik i 3.maj i na temelju toga odlučiti što je najjeftinije za hrvatske građane.
"Čut ćemo kakve su opcije na stolu, a što se nas tiče stvari su jasne - treba se odlučiti za ono što je najjeftinije za hrvatske građane", rekao je Čačić podsjetivši da je Varteks imao 12.000 radnika, a sad ima 1000, dok je Željezara Sisak imala 14.000 radnika, a sada ih ima nula.

"Moglo se puno učiniti, nije se učinilo ništa. Razumijem želju i potrebu da se zadrže radna mjesta, ali tu zaista problem nije u radnim mjestima za metalce. Da se zadrže proizvodnje - da, ako su u one u plusu, a na trošak hrvatskih građana - ne", poručio je.

Komentirajući SDSS-a da ne dođe na sastanak koalicije rekao je kako SDSS ima pravo da se ne pojavi."Imaju puno razloga da ne budu zadovoljni, počevši od toga da nam jedna tvrda, desna Koruška dijeli lekcije. Ali na civilizacijskom standardu kojeg mi još nismo svladali, a to je da je zločin i ubojstvo prva i temeljna pretpostavka ustaštva", rekao je Čačić.