Dnevne novosti

U HSS-u pokrenut postupak za izlazak iz Europske pučke stranke

25.02.2019 07:05 ZAGREB, 24. veljače 2019. (Hina) - Članovi predsjedništva i proširenog predsjedništva Hrvatske seljačke stranke jednoglasno su odlučili pokrenuti postupak izlaska HSS-a iz članstva Europske pučke stranke (EPP), a konačnu odluku o tome donijet će stranački Glavni odbor, najkasnije za mjesec dana.
Sa zajedničke sjednice u subotu tu su odluku uputili na Glavni odbor stranke koji će reći svoje konačno stajalište o izlasku HSS-a iz te europske grupacije stranaka. Dugogodišnja predsjednica organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“, sada predsjednica Kluba seniora HSS-a, Marija Ledinski - Anić smatra da je došlo vrijeme da HSS izađe iz EPP-a.„Kad smo ulazili u EPP činilo nam se da je to prihvatljiva opcija. No, s vremenom se ta grupacija promijenila. Također, vrlo često u zadnje vrijeme su bez rasprave prihvaćani prijedlozi drugih „sestrinskih“ stranaka iz Hrvatske, bez da se nas išta pitalo. To dovoljno govori o ravnopravnosti“, naglasila je Ledinski-Anić.

Beljak: Nije nam mjesto u grupaciji s "domaćim izdajnicima"

„Nama nije mjesto s pretendentima na hrvatski teritorij – Vučićem, Tajanijem ili  Orbanom koji pokušava ući na hrvatsko medijsko tržite kako bi „sipao“ mržnju i propagirao, nama u HSS-u, neprihvatljive ideje. Ponajmanje nam je mjesto u istoj grupaciji s domaćim izdajnicima koji se nazivaju čuvarima hrvatskih nacionalnih interesa, a šaptom su u strane ruke predali sve što se moglo, posljednju u nizu INA-u", zaključio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.Sjednica Glavnog odbora HSS-a održat će se u sljedećih mjesec dana.