Dnevne novosti

HGK: Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u Šangaju od 4. do 9. studenog

05.11.2018 07:10 ZAGREB, 4. studenoga 2018. (Hina), Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i predvođeno predsjednikom Komore Lukom Burilovićem posjetit će Šangaj od 4. do 9. studenog, priopćeno je u nedjelju iz HGK.
U sklopu posjeta održat će se gospodarski forum, uz individualne sastanke predstavnika hrvatskih i kineskih tvrtki, te organizirani posjet prvome Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu (China International Import Expo).

Cilj sajma je pružiti nove mogućnosti zemljama širom svijeta za proširenje izvoza u Kinu te stvoriti platformu za suradnju država i tvrtki koje se bave međunarodnom trgovinom i razmjenjuju poslovne prilike."Kineski investitori već duži niz godina pokazuju interes za ulaganja u Hrvatsku i to primarno u logističko transportnom sektoru jer su prepoznali naš vrlo dobar geostrateški položaj.

Najviše prostora za daljnji rast suradnje vidim u plasiranju visokokvalitetnih hrvatskih proizvoda na kinesko tržište, prvenstveno prehrambenih", rekao je predsjednik HGK Luka Burilović. Kao jedno od vodećih svjetskih gospodarstva, Kina nudi brojne mogućnosti stranim tvrtkama pa tako i hrvatskim poduzetnicima. 

Iz HGK podsjećaju da su prije godinu dana osnovali predstavništvo u Šangaju kako bi omogućili snažniju institucionalnu podršku hrvatskim tvrtkama pri nastupu na kineskom tržištu, u sklopu kojega će se i tijekom posjeta gospodarskog izaslanstva otvoriti i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice s ciljem jačanja aktivnosti promocije i povezivanja s Kinom, stoji u priopćenju.