Dnevne novosti

Sabor: nakon Svih Svetih stanka do 14. studenoga

31.10.2018 07:35 ZAGREB, 30. listopada 2018. (Hina), Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je u utorak nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora da će deveta sjednica Sabora trajati do 31. listopada nakon čega slijedi stanka do 14. studenoga, kada Sabor nastavlja s radom sve do ustavne stanke 14. prosinca.

"To je praksa i uvijek se tako radilo, bilo je dvije ili tri sjednice u proljeće i dvije ili tri sjednice u jesen i uvijek su između tih sjednica bile i određene stanke", izjavio je Jandroković odgovarajući na kritike dijela oporbe na stanku saborskog rada. Podsjetio je da je još u devetom mjesecu dao plan rada do kraja godine i da je tamo jasno naznačeno kada Sabor zasjeda.

"Ovdje se ne radi o odmoru", istaknuo je Jandroković i dodao  kako postoje zastupnici koji se odmaraju i kada traje plenarna sjednica, ali i zastupnici koji rade kada je plenarna sjednica i kada nije. "Normalan je posao svakog zastupnika obilaziti svoje županije, gradove i općine, odlaziti na različita međunarodna događanja.

Oni koji ne rade u vrijeme kada nema plenarne sjednice ti sasvim sigurno više nikad neće biti izabrani u Hrvatski sabor", ustvrdio je Jandroković ne prihvaćajući tvrdnju da zastupnici ne rade kada nema plenarne sjednice.

Prigovore čelnika Mosta Bože Petrova na stanku do 14. studenoga nazvao je "uznapredovalim načinom borbe za naklonost birača". "Petrov je smatrao da to nije bilo tako rečeno pa mi je čak rekao da sam falsificirao i zapisnik", rekao je Jandroković.