Dnevne novosti

Bandić: Zaposlenici Zagrebačkog holdinga ove će godine dobiti božićnice

31.10.2018 07:10 ZAGREB, 30. listopada 2018. (Hina), Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u utorak da će svi zaposlenici Zagrebačkog holdinga sukladno kolektivnog ugovoru ove godine dobiti božićnice. 
"Nikakva šteta nije nastala, niti će biti problema s kolektivnim ugovorom ove godine", rekao je Bandić na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine, odgovarajući SDP-ovu Mateju Mišiću na upit hoće li ove godine, za razliku od prošle, zaposlenicima Zagrebačkog holdinga biti isplaćene božićnice sukladno kolektivnom ugovoru. 

Mišić je i podsjetio da je zbog "Bandićeva neodgovornog ponašanja" nastala šteta za Grad Zagreb i Zagrebački holding od oko dva milijuna kuna, jer nije pravovremeno isplatio božičnice za prošlu godinu, što je dovelo do sudskih tužbi. 

Bandić je rekao da razumije radnike, ali smatra kako u pregovorima treba imati "nategnutog užeta do pucanja, pa se popusti". "To je psihologija filozofije pregovaranja", kazao je i dodao kako je sporazum koji su postigli preduvjet socijalnog mira, a socijalni mir preduvjet funkcioniranja grada. 

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) upitao je gradonačelnika koliko je porezne obveznike koštalo širenje njegova saborskog kluba, "koji mu jamči slobodu", te hoće li u proračunu za iduću godinu staviti stavku "lička trgovina" u kojoj će biti troškovi zapošljavanja svih političara koji prelaze u njegovu stranku a da su zaposleni u Gradskoj upravi ili gradskim poduzećima.  

Bandić mu je na to odgovorio da će, kako su krenuli u SDP-u, najmanje pola zastupnika te stranke do kraja mandata preći u klub stranke Bandić Milan 265 - Stranka rada i solidarnosti u gradu. "Ja vam to obećajem", poručio je Tomaševiću.

U tom trenutku dvije aktivistice "Inicijative Samoborček" s galerije su bacile letke kojima se izražava nezadovoljstvo što je asfaltiran dio livade duž trase Samoborčeka između Trakošćanske i Selske ulice, za koji su građani tražili da se prenamjeni u zelenu površinu i uredi kao park, da se cesta briše iz GUP-a Grada Zagreba te se zadrži postojeća zelena i sportsko rekreacijska zona sjeverno od Samoborčeka. 

Zbog toga je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić zatražio da ih se izbaci s galerije, poručivši kako će od iduće sjednice ograničiti broj izdanih dozvola za praćenje sjednice. Renato Petek (Naprijed Hrvatska) upozorio je na neprimjerene i potrošene gume na autobusima ZET-a te na dokumente koji pokazuju da je na 17 autobusa trebalo promijeniti 64 gume, za što nema podataka.

Bandić je odgovorio kako se "radi o recikliranoj priči" i "predstavi koju je on (Petek) imao". "Ja ne vidim da nitko u podrapanoj gumi sjedi u autobusu. To ste mogli slikati u svojoj garaži. Vama bi i Hitchcock pozavidio", rekao je.