Dnevne novosti

Vikend u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci- Rekordnih 145.000 putnika

30.07.2018 07:15 SPLIT, 28. srpnja 2018. (Hina), U Trajektnoj i Zračnoj luci Split ovog se vikenda očekuje oko 145 tisuća putnika u oba smjera, što je ovogodišnji rekord, a nastavak takvog  intenziteta prometa predviđa se i sljedećeg vikenda. 
"Danas i sutra kroz splitsku trajektnu luku prometovat će oko 87.000 putnika i 17.000 vozila što je najveći ovogodišnji promet tijekom jednog vikenda a očekujemo kako će se porast broja putnika nastaviti i sljedećeg, odnosno prvog vikenda u kolovozu," rekla je za Hinu voditeljica agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić. Po njezinim riječima, zbog povećanog prilljeva putnika u trajektnoj luci koji putuju na otok Brač, danas je uvedena  jedna izvanredna trajektna linija do Supetra.  

Bude li potrebno, dodala je Ivulić, tijekom vikenda uvest će se još izvanrednih trajektnih linija za srednjodalmatinske otoke. Voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan je izvijestio kako se u toj luci ovog vikenda očekuje najveći ovogodišnji priljev putnika u dosadašnjem dijelu sezone. 

"Danas očekujemo dolazak 111, a sutra 96 zrakoplova koji će u oba pravca prevesti oko 58.000 putnika što je najveći ovogodišnji promet tijekom jednog vikenda," rekao je Melvan za Hinu. Dodao je kako se sadašnji intenzitet priljeva putnika u  Zračnoj luci nastaviti i prvog vikenda u kolovozu. "U drugoj polovici srpnja i prvoj polovici kolovoza ostvaruje se najveći 'udar' putnika u splitskoj Zračnoj luci," dodao je.