Dnevne novosti

Krstulović Opara i ministar Butković o infrastrukturnim projektima na splitskom području

10.04.2018 07:20 SPLIT, 9. travnja 2018. (Hina), Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sastali su se u ponedjeljak u Splitu kako bi razmotrili infrastrukturne projekte o kojima će se raspravljati na sjednici Vlade koja će se 4. svibnja održati u tom gradu.

Iz splitske Gradske uprave izvijestili su kako je gradonačelnik predložio da se za sjednicu Vlade pripreme teme koje se odnose na povezivanje autoceste A1 s trajektnom lukom i novi ulaz u grad preko tunela Kozjak i mosta Sv. Duje, zatim splitska zaobilaznica i gradska željeznica koja bi povezivala trajektnu sa zračnom lukom, a za koju bi Ministarstvo izradilo i financiralo studiju isplativosti. 

Za sljedeći tjedan dogovoren je novi sastanak oko ovog projekta sa županom splitsko-dalmatinskim Blaženkom Bobanom i gradonačelnicima susjednih gradova - Solina, Kaštela i Trogira, o infrastrukturnim projektima na području županije. 

Na današnjem radnom sastanku Krstulović Opara i Butković razgovarali su i o izmještanju splitskog kolodvora Kopilica, o novim autobusima za tvrtku Promet Split koji se financiraju iz EU fondova, o borbi protiv ilegalnih prijevoznika na području Splita, ali i o ubrzavanju radova na ulazu u grad kako bi se što prije riješile prometne gužve.