Dnevne novosti

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do građevinske dozvole za 16 dana

14.03.2018 07:15 BJELOVAR, 13. ožujka 2018. (Hina), S rokom izdavanja građevinskih dozvola od 16 dana, Bjelovarsko-bilogorska županija dijeli visoko drugo mjesto s Koprivničko-križevačkom i Osječko-baranjskom županijom, a od vrha ih dijeli tek jedan dan jer je Međimurskoj županiji potrebno tek 15 dana. 
Izvijestio je to u utorak na konferenciji za novinare bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i nužnim ocijenio da javni servis bude ažuran te od koristi gospodarstvu i stanovništvu. 

"Prije četiri i pol godine po brzini izdavanja građevinskih dozvola bili smo na nezavidnom 18. mjestu u Hrvatskoj, a jedan od prvih prioriteta kao županu bio mi je da to promijenimo. Osmislili smo Akcijski plan koji je podrazumijevao novi sistem rada i kadrovska pojačanja u svih pet županijskih ispostava", rekao je Bajs. 

Dodao je kako su prvi rezultati bili vidljivi već prilikom legalizacije nezakonito izgrađenih građevina, napominjući da je Bjelovarsko-bilogorska županija bila jedna od prvih hrvatskih županija u kojoj je uveden pilot projekt e-dozvole. 

"Brzina izdavanja građevinske dozvole investitorima pruža sigurnost i zbog toga su takve dozvole prioritet, posebice kad je riječ o onima većima od milijun kuna", istaknuo je župan Bajs i dodao kako je tijekom 2017. izdano 226 građevinskih dozvola, deset više u odnosu na godinu ranije.