Dnevne novosti

Predsjednica na 17. zasjedanju Opće konferencije UNIDO-a u ponedjeljak u Beču

27.11.2017 07:35 ZAGREB, 24. studenoga 2017. (Hina), Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak će u Beču sudjelovati na 17. zasjedanju Opće konferencije Organizacije UN-a za industrijski razvoj (UNIDO), objavljeno je u petak iz njezina Ureda.

Predsjednica će na zasjedanju održati govor na temu „Partnerstvo za učinak – Postizanje ciljeva održivog razvoja“ te sudjelovati na okruglom stolu  „Razgovor žena svjetskih lidera“ na kojem će sudjelovati i predsjednica Malte Marie-Louise Coleiro Preca i generalni direktor UNIDO-a Li Yong. 

Na marginama zasjedanja Opće konferencije predsjednica Grabar-Kitarović će se susresti s malteškom predsjednicom, predsjednikom Opće skupštine UN-a Miroslavom Lajčakom i s generalnim direktorom UNIDO-a.

Tijekom boravka u Beču Grabar-Kitarović će i razgledati izložbu „Izazov moderne: Zagreb-Beč oko 1900.“ koja se održava u sklopu projekta Godine kulture između dviju država.

Boravak u Austriji predsjednica će završiti susretom s hrvatskom zajednicom u veleposlanstvu RH, dodaje se u priopćenju.