Dnevne novosti

Kujundžić: Bolnice u veljači smanjile rashode

23.03.2017 07:15 ZAGREB, 22. ožujka 2017. (Hina), Rezutati poslovanja bolničkih ustanova u veljači pokazuju da su one u odnosu na isti mjesec lani zabilježile 20 posto manje rashode, izjavio je u srijedu ministar zdravstva Milan Kujundžić nakon redovitog mjesečnog sastanka s ravnateljima kliničkih i županijskih bolnica, na kojem je razmatrano poslovanje bolnica.
"Prihodi bolnica su kakvi jesi i ne mogu se bitno povećati, ali možemo utjecati na rashode. Ravnatelji su svjesni da moraju bolje kontrolirati izvršenost i kvalitetu rada, broj zaposlenih i prekovremenih sati, te potrošnju lijekova i medicinskog materijala", rekao je Kujundžić Hini. 

Najavio je kako će se se redoviti sastanci s ravnateljima i izvještavanje o poslovanju nastaviti svake treće srijede u mjesecu. Kujundžić je ranije izjavio kako se nada da će se trend smanjenja bolničkih deficita nastaviti, s obzirom da su u siječnju bolnice, izuzevši tri koje posluju pozitivno, ostvarile manji deficit (40 milijuna kuna) u odnosu na siječanj 2016. (80 milijuna kuna).

Također je izvijestio da je ukupni dug u zdravstvu do kraja prošle godine iznosio oko 7,7 milijardi kuna.