Dnevne novosti

Fimi media: Potvrđena i optužnica protiv Branka Radoševića

14.02.2017 07:15 ZAGREB, 13. veljače 2017. (Hina), Još jedna optužnica iz afere Fimi media, u kojoj je zbog suradnje s tvrtkom preko koje se po tvrdnjama tužiteljstva punio HDZ-ov crni fond optužen bivši čelnik Plinacra Branko Radošević, potvrđena je na zagrebačkom Županijskom sudu.
Riječ je o istrazi završenoj u prosincu prošle godine kada je Radošević optužen da je od ožujka 2006. do lipnja 2009. kao predsjednik uprave Plinacra Fimi mediji omogućio sklapanje više marketinških poslova, a sve mimo Zakona o javnoj nabavi.

Prema tvrdnjama tužiteljstva sporna su četiri ugovora ukupne vrijednosti 5,2 milijuna kuna, na temelju kojih je Fimi medija Plinacru ispostavila 178 računa. Tužiteljstvo sumnja da su neki od poslova koje je Fimi media odradila za Plinacro bili preplaćeni, ali da su naplaćeni i neki koji uopće nisu obavljeni.

Plinacro je na taj način, prema optužnici zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva koju je u ponedjeljak potvrdilo sudsko optužno vijeće, oštećen za najmanje 1,7 milijuna kuna. Radošević je nedavno svjedočio i na ponovljenom suđenju koje se zbog punjenja HDZ-ova crnog fonda preko Fimi medije vodi protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, ali i njegove bivše stranke.

Tada je ponovio da spominjanje Fimi medije na sastanku u Sanaderovoj Vladi 2007. nije shvatio kao pritisak ili sugestiju da trebaju poslovati s tom tvrtkom.