Dnevne novosti

Prosvjed azilanata ispred "Porina"

03.01.2017 07:35 ZAGREB, 2. siječnja 2017. (Hina), Skupina azilanata prosvjedovala je u ponedjeljak ispred zagrebačkog Centra za tražitelje azila "Porin" jer policija navodno nije reagirala na nekoliko incidenata, među kojima je i nasilje prema emigrantima proteklog vikenda kada su nepoznati napadači palicama ispred "Porina" napali nekoliko azilanata.
U Ravnateljstvu policije, pak, kažu da incidenti u kojima su žrtve tražitelji azila nisu tolikog intenzitata kako to oni tvrde. Dodaju i da kontinuirano nadziru hotel za azilante kao i okolno područje. Zagrebačkoj policiji su, kako se doznaje, osobe iz "Porina" prijavile tri incidenta, a u jednom je došlo do međusobnog sukoba dvojice azilanata. Policija navodi da sve prijavljene slučajeve istražuju.

Prosvjedinici, s druge strane, tvrde da policija ne reagira kako bi trebala te da se osjećaju nesigurno."Ne osjećamo se sigurno. Došli smo u Europu zbog slobode. Ako smo slobodni, zašto nam ne daju da živimo slobodno? Napali su nas, policija nam nije pomogla", kazali su tražitelji azila na prosvjedu za televiziju N1. HRT javlja da se prosvjednici žale i na smještaj i hranu, kao i na nedostupnost liječnika.