Dnevne novosti

Odgovor Leggiero bar: U našem kafiću nema diskriminacije osoba s invaliditetom, konobari se odmah ispričali

15.11.2016 07:25 ZAGREB, 14. studenoga 2016. (Hina), Leggiero bara iz Avenue Malla u ponedjeljak je priopćenjem reagirao na navode da je jednoj slijepoj osobi onemogućen ulazak u prostorije tog ugostiteljskog objekta zbog pratnje psa vodiča, ističući da su se njihovi konobari ispričali kada su im gošće objasnile o kakvoj je vrsti psa riječ, ali da one ispriku nisu htjele ni poslušati.
 "U našim kafićima nema diskriminacije prema osobama s invaliditetom, kao što nema diskriminacije prema spolu, dobi, rasi, vjeri ili na bilo kojoj drugoj osnovi", poručuju iz Leggiero bara u reakciji nakon dopisa koji je njima i medijima danas uputila Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet. Udruga u svom dopisu, uz ostalo, navodi da su djelatnici bara ignorirali slijepu osobu, ne želeći je saslušati, čime je "počinjena diskriminacija prema osobi s invaliditetom, sukladno Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom", a iz Leggiero bara navode da su istražili što se točno dogodilo u petak, 11. studenog, u 8.05 sati ujutro te ističu da je, nažalost, došlo do situacije koja se lako mogla izbjeći.

 "Konobari koji su toga jutra radili u smjeni nisu odmah primijetili oznake na psu vodiču, te su upozorili gošće kako ne mogu sa psom u lokal jer su takva pravila za kućne ljubimce. Gospođe su objasnile kako je to pas za slijepe, a konobari su se osobno ispričali i pozvali ih da uđu u lokal. Gospođe na žalost nisu ispriku htjele ni saslušati, već su tražile odgovornu osobu i poručile kako će tražiti pravdu tim putem te otišle. U užurbanom poslovnom objektu kao što je kafić na najfrekventnijem ulazu u Avenue Mall, greške se naravno mogu dogoditi. Naš stručni tim konobara i voditelja uvijek se trudi ponuditi najbolju uslugu, na žalost došlo je do situacije koja se lako mogla izbjeći", naveli su iz Leggiero bara.