Dnevne novosti

Uži kabinet Vlade raspravlja o poreznoj reformi

10.11.2016 07:10 ZAGREB, 9. studenoga 2016. (Hina), Uži kabinet Vlade u Banskim dvorima u srijedu kasno poslijepodne raspravlja o točkama dnevnog reda za sutrašnju sjednicu Vlade, među kojima je i porezna reforma, a sastanku više ne nazoči premijer Andrej Plenković koji je nešto prije 18 sati otišao u Bjelovar na proslavu 25. obljetnice tamošnjeg HDZ-a.

Sastanak užeg kabineta nakratko je napustio ministar u Vladi Goran Marić koji je novinarima potvrdio da će se vratiti u Banske dvore, a na novinarski upit hoće li sastanak još dugo trajati, rekao je da „hoće“. Sastanak je počeo poslije 16 sati, nakon što se premijer Plenković vratio iz Opatije gdje je na tradicionalnom znanstveno-stručnom savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista predstavio ekonomsku politiku Vlade za sljedeću godinu.

Jedna od tema užeg kabineta je porezna reforma, koja bi se trebala naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice, a mediji, pozivajući se na izvore iz Mosta, navode da se Most ne slaže sa svim segmentima te reforme.