Dnevne novosti

Sabor nastavlja sjednicu raspravom o članu Povjerenstva za fiskalnu politiku

10.11.2016 07:20 ZAGREB, 9. studenoga 2016. (Hina), Hrvatski sabor svoj će rad u četvrtak nastaviti prijedlogom da se članicom Povjerenstva za fiskalnu politiku imenuje Helena Blažić, a razriješi Saša Drezgić.
Odlukom o osnivanju Povjerenstva propisano je da će Sabor razriješiti člana Povjerenstva ako bude imenovan, odnosno izabran na dužnost koja bi mogla utjecati na njegovu pristranost u obavljanju rada Povjerenstva. Drezgić, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, u svibnju je imenovan zamjenikom ministra financija, o čemu je Odbor obavijestio Ekonomski fakultet i zatražio da predloži njegovu zamjenu, s fakulteta je predložena Helena Blažić.

Sabor bi se u četvrtak mogao baviti i Izvješćem o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za 2015. koje je donijelo 94 odluke o pokretanju postupaka protiv dužnosnika, 55 odluka o nepokretanju i 103 konačne odluke. Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković kazala je kako je od prve godine mandata Povjerenstva njegov proračun kontinuirano umanjivan, ali da je unatoč tome ostvarivalo uštede, pa je lani, unatoč ulaganju u informatičke alate ušteđeno milijun kuna.