Dnevne novosti

Bivši direktor sisačkog Gospodarenja otpadom prijavljen za gospodarski kriminal

21.09.2016 07:15 SISAK, 20. rujna 2016. (Hina), Bivši direktor sisačkog Gospodarenja otpadom Mladen Klasić kazneno je prijavljen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju zbog sumnje da je na račun te gradske tvrtku, a uz pomoć 52-godišnjeg voditelja jedne trgovine u Sisku, preuzeo raznu robu, uključujući i luksuzne artikle, vrijedne gotovo 130 tisuća kuna.
Sisačka policija u utorak nije otkrila identitet prijavljenih navodeći tek da je riječ o 55-godišnjem direktoru sisačke tvrtke te 52-godišnjem voditelju trgovine koji su prijavljeni zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, odnosno pomaganja u tom nedjelu. Voditelj trgovine je, osim za pomaganje, prijavljen i za krivotvorenje službene ili poslovne isprave, izvijestila je policija.No, u sisačkoj gradskoj upravi je potvrđeno da je riječ o gradskom trgovačkom društvu Gospodarenje otpadom i bivšem direktoru Klasiću.

Još su 2013. na konferenciji za novinare gradonačelnica Kristina Ikić - Baniček i tada nova direktorica GOS-a Sandra Divjakinja upozorile na niz nepravilnosti u radu bivše uprave, trošenje enormnih svota novca na obrazovanje pojedinaca i kupovinu luksuzne robe, dvostruke fakture i drugo. U to je vrijeme direktorica podnijela i prijavu protiv bivšeg direktora."Iako su prošle tri godine od naše prijave, drago mi je da se istraga završena.

To nam daje nadu da će uskoro biti dovršene istrage i o našim drugim prijavama", rekla je gradonačelnica Kristina Ikić - Baniček. Prema policijskom izvješću Klasić je osumnjičen da je u dogovoru s voditeljem trgovine na račun gradske tvrtke od sredine srpnja 2009. do kraja svibnja 2013. u trgovini preuzeo raznu robu, uključujući i luksuzne artikle, vrijedne 127.293 kune. Za tu je robu voditelj trgovine ispostavio 25 lažnih računa i pripadajuće otpremnice, na kojima je naveo druge artikle te ih dostavio na naplatu spomenutoj tvrtki.