Dnevne novosti

Split se pridružio inicijativi "Connecting Europeans"

29.07.2016 07:15 SPLIT, 28. srpnja 2016. (Hina), Isticanjem zastave Europske unije na pročelju zgrade Gradske uprave, Split se pridružio inicijativi "Connecting Europeans" namijenjenoj gradovima i regijama EU, koja je osmišljena za promicanja kulture i vrijednosti pripadanja EU.
Gradonačelnik finskog grada Joensuu Kari Karjalainen uputio je poziv gradonačelniku Ivi Baldasaru da se Split pridruži projektu držeći da se malim gestama može učiniti mnogo na javnom promicanju ideje osjećaja pripadnosti Europe u svim sferama svakodnevnog života i rada. U Uredu za informiranje Grada Splita kažu kako je osnovna manifestacija inicijative, kojom se promiče poruka "biti Europljaninom",  podizanje zastave Europske unije na jedan dan na zgradama administrativnih sjedišta gradova iz inicijative "Connecting Europeans", te potom fotografije i snimke događaja podijeliti, te proširiti na društvenim mrežama, uz upotrebu hashtaga #WeAreEurope. 

"Važno je istaknuti kako se ovoj inicijativi, koja je potekla iz gradske uprave finskog grada Joensuu, a povodom Brexita i izlaska Velike Britanije iz EU-a,  pridružilo čak 200 gradova i općina iz 21 europske zemlje", poručili su iz Gradske uprave Splita.