Dnevne novosti

Zajednička izjava Oreškovića, Karamarka i Petrova: Ostvarenje zajedničkih ciljeva i dalje prioritet

02.06.2016 07:45 RUKOVANJE

ZAGREB, 1. lipnja 2016. (Hina), U zajedničkoj izjavi objavljenoj u srijedu navečer, premijer Tihomir Orešković, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov ističu da Vladin tim nastavlja surađivati punom radnom energijom i da ostvarenje zajedničkih ciljeva ostaje prioritet Vlade.

"Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov složili su se da izvršna vlast neometano nastavi svoj rad, da svi ministri, njihovi zamjenici i pomoćnici neovisno o stranačkoj pripadnosti odgovorno surađuju na svim započetim projektima.Vladin tim na svakodnevnoj bazi nastavlja surađivati korektno i punom radnom energijom.

U ovom trenutku pokazatelji rada na zajedničkim ciljevima su uspješni: rast BDP-a, rast industrijske proizvodnje, smanjenje duga te provođenje Nacionalnog programa reformi. Ostvarenje zajedničkih ciljeva oko kojih su postigli dogovor i ustrajnost u njihovu provođenju ostaju i dalje prioriteti ove Vlade," kaže se, kako je priopćeno iz Vlade, u zajedničkoj izjavi. Izjava je objavljena nakon što se premijer Tihomir Orešković, kako je najavio u utorak uoči povratka iz Pariza, sastati s potpredsjednicima Vlade i vidjeti na koji način se mogu smanjiti tenzije između njih.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov podržao je oporbeni prijedlog opoziva prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, te izjavio da ne vidi kako može s njim nastaviti suradnju u Vladi.