Dnevne novosti

Neki zastupnici, ipak, pozorno čitaju materijale

12.05.2016 07:35 ZAGREB, 11. svibnja 2016. (Hina), Iako se saborski Odbor za zakonodavstvo u srijedu bez rasprave suglasio da Hrvatski sabor treba potvrditi nekoliko akata koji se tiču poštanskih usluga i Svjetske poštanske unije, njegovi članovi pokazali su da pozorno čitaju materijale o kojima odlučuju.

SDP-ov Josip Leko primjetio je da se u zakonu o potvrđivanju Općih pravila Svjetske poštanske unije spominje ustav Unije, što bi, kaže, bilo pretenciozno. Valjda bi trebalo biti riječi o statutu, treba provjeriti radi li se možda o greški u prijevodu, sugerirao je Leko. 

HDZ-ov Goran Marić zamijetio je, pak, kako se u prijedlogu da se 12. rujna proglasi Nacionalnim danom ambliopije koriste različiti pojmovi, jednom ambliopija, drugi put ambiopija. Ipak, Odbor se suglasio da treba proglasiti taj Dan kako bi se dignula svijest o toj bolesti, poremećaju vida, odnosno percepcije u prostoru. Bolest je moguće prevenirati do četvrte, odnosno pete godine života i ako se pravodobno intervenira slabovidnost se može spriječiti, rečeno je na Odboru.