Dnevne novosti

Hypo Alpe-Adria-Banka: nije počela konverzija kredita u švicarskom franku

16.10.2015 07:45 ZAGREB, 15. listopada 2015. (Hina), Hypo Alpe-Adria-Banka izvijestila je u četvrtak navečer da nije provela konverziju kredita u švicarskom franku, niti su klijentima još poslani izračuni konverzija. 
"Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. će u zakonskom roku i na zakonom propisani način svojim klijentima s kreditom u švicarskom franku poslati izračun konverzije kredita s pripadajućim podacima i informacijama potrebnim za procjenu i donošenje odluke žele li provesti konverziju", stoji u priopćenju te banke. "Izračun konverzije još nije poslan niti jednom klijentu jer je proces pripremanja iznimno zahtjevan i obuhvatan, te u ovom trenutku Banka spomenute izračune još provodi i provjerava", ističe se. 

Banka sada radi na kontaktiranju korisnika kredita u švicarskom franku ne bi li provjerila točnost svih podataka, kako bi izračuni konverzije i popratna dokumentacija bili poslani u zakonskom roku na točnu adresu. Hypo Alpe-Adria-Banka tim je priopćenjem demantirala netočne informacije objavljene u pojedinim medijima o tome da je krenula s konverzijom kredita u švicarskom franku.