Dnevne novosti

Njemački Crveni križ spreman na humanitarnu pomoć Grčkoj

08.07.2015 07:05 BERLIN, 8. srpnja 2015. (Hina/AFP), Njemački Crveni križ spreman je za brzu humanitarnu pomoć Grčkoj, u financijskoj krizi, koja već nailazi na "poteškoće u medicinskoj njezi", rekao je u srijedu glasnogovornik te organizacije Dieter Schuetz. 
"Spremni smo u svakom slučaju", tvrdi on u intervjuu dnevniku Leipziger Volkszeitung, ocjenjujući da su umirovljenici, siromašni, bolesni i izbjeglice oni koji trenutno pate najviše zbog krize u koju je upala Grčka. "Već postoje poteškoće u medicinskoj njezi", nastavio je on, ne navodeći detalje o eventualnoj nestašici lijekova ili problemima s funkcioniranjem bolnica. Njemački Crveni križ u situaciji je "da može pomoći Grcima brzo i na općenit način", po njemu.

Čelnik grčkog ogranka SOS Children's Villages George Protopapas tvrdi da se 50 puta više obitelji nego na počeku krize obraća njegovoj organizaciji za pomoć. "Brojnim obiteljima prijeti propast jer ne podnose više pritisak dugoročne nezaposlenosti i siromaštva", nastavlja on u intervjuu Leipziger Volkszeitungu. Njemački ministar gospodarstva i vice-kancelar Sigmar Gabriel ocijenio je u ponedjeljak da će europski čelnici nesumnjivo raspravljati o humanitarnoj pomoći Grčkoj u kojoj su se banke zatvorile 28. lipnja i čije je gospodarstvo gotovo potpuno stalo.
Opširnije...