Dnevne novosti

Karlovac podijelio 170.000 kuna za 58 projekata

12.05.2015 07:12 KARLOVAC, 11. svibnja 2015. (Hina), Grad Karlovac u dva je natječaja u ponedjeljak podijelio 170 tisuća kuna za 58 projekata karlovačkih udruga, vrtića, škola i institucija te su u velikoj gradskoj vijećnici potpisani ugovori o sufinanciranju projekata za 2015. godinu. 
Budući da to znači da udruge nisu dobile prosječno ni po tri tisuće kuna, za projekte za čiju realizaciju trebaju peteroznamenkaste i šesteroznamenkaste iznose, karlovački gradonačelnik Damir Jelić (HDZ) rekao je da je potpuno svjestan situacije i nerazmjera želja i mogućnosti. Ako netko od vas promišlja imaju li smisla tako skromni iznosi koje ste dobili za definirane projekte, to shvatite kao znak pažnje jer - osim materijalnog - postoji i ono nematerijalno, razina koju nosite u sebi, zahvaljujući kojoj se mnogo može učiniti, istaknuo je.

"Hvala vam na tome i na idejama kojima nas oplemenjujete", rekao je Jelić, dodajući da on "promišlja o životu udruga i da ne može ni nazrijeti kamo ide taj prostor". "U Karlovcu je 700 udruga i ne znam koji bi to proračun i koji grad mogao zadovoljiti sve želje udruga. Prije se u društvu sve vrtjelo oko pet-šest organizacija, neke uz stranke, neke uz tradicionalne vrijednosti, a onda je došao ovaj život u europskom okruženju u kojem će opstajati samo oni koji su sposobni opstati, a iz gradskog vam proračuna, bez projekata, više neće moći doći ništa", objasnio je Jelić. Dodao je kako zna da novac koji su neke udruge dobile ne može riješiti ni gorivo za potrebe projekta te kako zna da "postoji napetost između onih koji vuku ispred uprave i uprave koja ih pokušava slijediti i loše joj ide". Ivančica Rubido iz Udruge "Jak kao Jakov" zahvalila je u ime svih udruga koje su dobile novac, ističući kako je pomoć grada doista važna da bi udruge uopće mogle raditi.