Dnevne novosti

Beljak: Samobor izlazi iz krize

06.03.2015 07:03 SAMOBOR, 5. ožujka 2015.(Hina), Samoborski gradonačelnik Krešo Beljak rekao je u četvrtak da prvi ovogodišnji podatci o stanju proračuna daju vrlo konkretne naznake da Samobor izlazi iz krize. 
"Dok ostali gradovi i općine većinom muku muče zbog smanjenja proračunskih prihoda i do 10 posto zbog porezne reforme i manjih prihoda od poreza na dohodak, Samobor ostvaruje rast proračuna u odnosu prema prošloj godini. Taj rast nije spektakularan, ali je ipak rast od tri posto", istaknuo je gradonačelnik Beljak. "Podbacili su i u Samoboru prihodi od poreza na dohodak, ali tek zanemarivih 0,5 posto. Nešto je manji, što je bilo i za očekivati, i prihod od poreza na nekretnine, a ostali prihodi ostvaruju rast, što pokazuje da je grad Samobor počeo izlaziti iz krize", rekao je Beljak i najavio da se u gradskom proračunu uskoro očekuju i neke veće uplate.

Beljak je istaknuo da je takvo stanje u gradskom proračunu jamac da će biti ostvareni svi planirani projekti na području grada te i više od toga. Kako je najavljeno iz grada Samobora, ovih dana treba početi izgradnja sportske dvorane pokraj Osnovne škole "Samobor" budući da je natječaj za izvođača završen. Za tu je investiciju od 10 milijuna kuna dobivena i pomoć Zagrebačke županije od 2,5 milijuna kuna, na čemu je gradonačelnik zahvalio županu Stjepanu Kožiću. Ove godine počinje i veliki projekt sanacije bivšeg odlagališta otpada Trebeža.