Dnevne novosti

Neće se održati ukrajinsko-ruski sastanak u Minsku u nedjelju

20.12.2014 08:03 KIJEV, 19. prosinca 2014.(Hina/Reuters), Jedan ukrajinski separatistički čelnik rekao je da se u nedjelju ipak neće održati novi krug pregovora kojima je cilj ublažavanje sukoba Kijeva i proruskih separatista, objavila je u petak ruska agencija Interfax.
Na pregovorima u Minsku trebali su sudjelovati predstavnici Rusije, Ukrajine i Organizacije za europsku sigurnost i suradnju koji su i u rujnu u tome gradu postigli dogovor o prekidu vatre.Taj prekid vatre krše obje strane, ali nasilje je u prosincu znatno ublaženo pa su porasle i nade u daljnje razgovore.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko najavio je ovaj tjedan da će se u nedjelju razgovarati o ostvarenju idućih koraka toga sporazuma.Denis Pušilin, potpredsjednik separatističkog Narodnoga vijeća, rekao je da datum sastanka još nije dogovoren."Nadamo se da će se sastanak u Minsku održati prije nove godine", rekao je, a prenosi Interfax.U petak je već njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier pozvao na održavanje toga sastanka što prije.