Dnevne novosti

Općinama i gradovima 300 milijuna kuna za sufinanciranje EU-ovih projekata

02.07.2019 07:05 ZAGREB, 1. srpnja 2019. (Hina), Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je javni poziv za sufinanciranje provedbe EU-ovih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a raspoloživi iznos sredstava doseže 300 milijuna kuna, izvijestili su u ponedjeljak iz tog ministarstva.
Sredstva programa sufinanciranja provedbe EU-ovih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU-ovih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU-a za programsko razdoblje 2014.-2020., navodi se u priopćenju.

Za korištenje bespovratnih sredstava mogu se kandidirati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu tih jedinica, kao i ustanove čiji su osnivači te jedinice. Poziv za sufinanciranje provedbe EU-ovih projekata je otvoreni poziv do iskorištenja sredstava utvrđenih u odluci, a najkasnije do 15. prosinca ove godine, ističu iz Ministarstva.

Neovisno o korisniku i području provedbe EU-ova projekta, napominju, minimalna vrijednost zahtjeva za sufinanciranje po pojedinačnom projektu ne smije biti manja od 50 tisuća kuna, dok maksimalna vrijednost može iznositi 7,5 milijuna kuna.

Pritom, broj EU-ovih projekata za koje korisnik može podnijeti zahtjev nije ograničen, ali se iznos sredstava koji se može dodijeliti jednom korisniku u okviru ovog poziva ograničava na 15 milijuna kuna.