Dnevne novosti

Krizni eko stožer traži od ministra okoliša i energetike zatvaranje Marišćine

17.06.2019 07:10 RIJEKA, 16. lipnja 2019. (Hina), Udruga Krizni eko stožer Marišćina zatražila je u nedjelju od ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića da odmah naloži Upravi za inspekcijske poslove da poduzme potrebne radnje za zatvaranje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina koji prema presudi Upravnog suda ne posluje u skladu sa zakonskim propisima.
"Ukoliko ne provedete presudu Upravnog suda i centar Marišćina nastavi s nelegalnim radom bit ćemo prisiljeni obratiti se pravosudnim institucijama Europske unije i Europskoj komisiji," poručuju iz Kriznog eko stožera Marišćina.

Podsjećaju da je u svibnju presudom Upravnog suda u Rijeci poništeno rješenje o okolišnoj dozvoli, kojim je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike omogućilo puštanje u rad postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada u centru Marišćina.

Budući da je riječ o prvom vraćanju na ponovni postupak, protiv presude nije dopuštena žalba."S obzirom na navedeno, centar Marišćina ne može nastaviti rad, jer za svoje poslovanje nema potrebne dozvole, koje su propisane Zakonom o zaštiti okoliša. Tražimo da odmah naložite Upravi za inspekcijske poslove da poduzme potrebne radnje za zatvaranje centra Marišćina, koji ne posluje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju.