Dnevne novosti

Jandroković službeni posjet Japanu započeo sastankom s premijerom Shinzom Abeom

04.06.2019 07:31 TOKIO, 3. lipnja 2019. (Hina), Službeni posjet Japanu predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković započeo je sastankom s japanskim premijerom Shinzom Abeom, priopćeno je u ponedjeljak iz Sabora.

Tijekom sastanka Jandroković i  Abe ocijenili su političke odnose vrlo dobrima i prijateljskima te pozdravili uspostavljeni politički dijalog na svim razinama, a posebno na onoj parlamentarnoj.Kada je riječ o gospodarskoj suradnji, istaknuli su nekoliko dobrih primjera i naglasili zajedničku želju za njezinim daljnjim osnaživanjem. 

Sugovornici su posebno izdvojili kao pozitivne primjere japanskih ulaganja u Hrvatskoj tvrtke Kali tuna i Yazaki, a predsjednik Hrvatskoga sabora pozvao je japanske ulagače da slijede njihov primjer te istaknuo da su dobrodošli u Hrvatsku. 

Premijer Abe spomenuo je Olimpijske igre 2020. u Tokiju, gdje se očekuje veliki broj hrvatskih sportaša, što će biti odlična prilika za daljnju promociju Hrvatske i njezinog turizma te će pridonijeti većem rastu posjeta japanskih turista Hrvatskoj.  

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković i premijer Abe razgovarali su i o hrvatskom predsjedanju Europskom unijom te zaključili da će to također biti dobar okvir za bilateralnu, kao i daljnju suradnju EU-a s Japanom. Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pozvao je japanskog premijera Shinzua Abea u posjet Hrvatskoj.