Dnevne novosti

Vlada poništila odluku o nabavi borbenih aviona

15.01.2019 07:30 VLADA

ZAGREB, 14. siječnja 2019. (Hina) - Hrvatska Vlada je u ponedjeljak na sjednici jednoglasno stavila izvan snage Odluku o nabavi izraelskog višenamjenskoga borbenog aviona F16 Barak.
Prethodno je u Vili Prekrižje održana sjednica Vijeća za obranu, na kojoj je predstavljeno izvješće o nabavi vojnih aviona i preporučeno Vladi da definira novi model nabave višenamjenskoj borbenog zrakoplova za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na početku sjednice Vlade izrazio je osobno i u ime cijele Vlade sućut obiteljima Davora Pozniaka, Ivice Zvrka i Mate Maškarića, djelatnika Hrvatske elektroprivrede koji su stradali tijekom požara u Hidrolektrani Dubrovnik."U tijeku je istraga o svim uzrocima ove nesreće koja je odnijela ova tri života. Nama je izrazito žao da se to dogodilo i naša sućut ide i njihovim obiteljima i cijeloj Hrvatskoj elektroprivredi ali isto tako i Dubrovačko-neretvanskoj županiji", kazao je Plenković. Također je zahvalio svim službama koje su sudjelovale u gašenju požara, te potrazi za radnicima.