Dnevne novosti

Komunalni projekti u Sinju i Krapini proglašeni strateškim investicijskim projektima

14.12.2018 07:15 ZAGREB, 13. prosinca 2018. (Hina) - Vlada je u četvrtak donijela odluke o proglašenju projekata razvoja vodno-komunalne infrastrukture u Sinju i sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Krapina, ukupno vrijednih gotovo 570 milijuna kuna, strateškim investicijskim projektima.
Vrijednost ukupnih troškova projekta u Sinju iznosi 293,6 milijuna kuna s PDV-om, a onog u aglomeraciji Krapina 275,5 milijuna kuna s PDV-om. Kako je izvijestio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, projekt razvoja vodno-komunalne infrastrukture Sinj ima za cilj omogućiti razvoj i poboljšanje standarda pružanja vodnih usluga na području aglomeracije Sinj, a investitor je trgovačko društvo Vodovod i odvodnja Cetinske krajine iz Sinja, a lokacija realizacije projekta je grad Sinj. 

Cilj projekta sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Krapina je omogućiti razvoj i poboljšanje standarda pružanja vodnih usluga na području navedene aglomeracije. Investitor je trgovačko društvo Krakom – vodoopskrba i odvodnja iz Krapine, a lokacije realizacije projekta su grad Krapina te općine Đurmanec i Radoboj. Oba projekta su javni investicijski projekti koji se planiraju financirati sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Horvat je izvijestio da je Povjerenstvo za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata je na sjednici održanoj 20. rujna 2018. prihvatilo prijedloge za pokretanje postupka donošenja odluke Vlade o proglašenju ova dva projekta strateškim investicijskim projektima.