Dnevne novosti

Vijeće za domovinsku sigurnost raspravljalo o hrvatskoj obrambenoj industriji

11.12.2018 07:20 ZAGREB, 10. prosinca 2018. (Hina) - Vijeća za domovinsku sigurnost predsjednice Republike Hrvatske raspravljalo je na 14. sjednici o mjestu i ulozi hrvatske obrambene industrije u gospodarskom razvoju te posebno o njezinom čvršćem uvezivanju u sustav domovinske sigurnosti i ulozi u opremanju sastavnica sustava domovinske sigurnosti, priopćeno je iz Ureda predsjednice RH.
Na sjednici su, kako se navodi, istaknuti veliki razvojni potencijali hrvatske obrambene industrije, posebno u istraživanju i razvoju novih tehnologija. Naglasak na sjednici bio je posvećen o eventualnim preprekama poslovanja tvrtki iz obrambene industrije i razvoju povoljnijih mogućnosti za njihovo uspješnije djelovanje na domaćem i međunarodnom tržištu.

Uz članove Vijeća u radu sjednice sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva gospodarstva te predstavnici najistaknutijih hrvatskih tvrtki iz područja obrambene industrije.