Dnevne novosti

Bošnjaković: Ministarstvu pravosuđa u 2019. 100 milijuna kuna više nego ove godine

12.11.2018 07:40 KNJIGA I ČEKIĆ

ZAGREB, 9. studenoga 2018. (Hina), Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je u petak kako će njegovo ministarstvo dobiti preko 100 milijuna kuna više u državnom proračunu za 2019. godinu u odnosu na ovogodišnji, napominjući kako su već najavili povećanje osnovice sudačkih plaća za šest posto.

Uoči sjednice Vlade, koja raspravlja o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu, Bošnjaković je u izjavi novinarima podsjetio da su osnovice sudačkih plaća u razdoblju od 2012. do 2014. snižene tri i šest posto, ukupno devet, a sada će ih povećati za šest posto. 

Najavio je i snažnije iskorake u digitalizaciji. "Ako želimo brže pravosuđe moramo uvesti e-spis do kraja, tako da ćemo iduće godine jači naglasak staviti na to", najavio je Bošnjaković. 

Upitan hoće li do kraja godine profunkcionirati e-spis, odgovorio je kako na Trgovačkom sudu već sada za to imaju uvjete, ali da e-spis mora zaživjeti i da će iduće godine sigurno zaživjeti, a širit će ga na općinske i druge sudove. "Vjerujem da ćemo stvoriti uvjete", poručio je ministar pravosuđa.