Dnevne novosti

Grabar-Kitarović: Trump se zalaže za sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

24.09.2018 07:25 ZAGREB/NEW YORK, 23. rujna 2018. (Hina), Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala je u nedjelju u New Yorku hrvatskom iseljeništvu da ima dobar odnos američkim kolegom Donaldom Trumpom i poručila im da se on zalaže za potpisivanje sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dviju zemalja. Hrvatska je jedna od tek triju članica NATO-a koja nema potpisan takav ugovor s SAD-om.
Predsjednica je na obilježavanju 25. godišnjice Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA) kazala da ima "dobar odnos s predsjednikom Trumpom" s kojim se susrela u nekoliko navrata, zadnji put u Bruxellesu u srpnju, kada joj je rekao da će potaknuti svoju administraciju da riješi problem dvostrukog oporezivanja. Iseljenicima je poručila da je na njih ponosna i da su jedna od okosnica onoga što čini kao predsjednica države.

Zahvalila im za sve što s učinili za RH, i tijekom Domovinskog rata i kasnije, na putu u EU i NATO. Najavila je i svoj intenzivan tjedan u New Yorku, gdje će govoriti na Opći skupštini UN-a u utorak i imati 18 bilateralnih sastanaka na njezinim marginama.

Sudjelovat će i na nizu popratnih događaja, američkom Globalnom pozivu na rješavanje problema ovisnosti, Mirovnom summitu Nelsona Mandelae, Globalnoj kampanji protiv antisemitizma, skupu One Planet o klimatskim promjenama, UNICEF-ovom sastanku o mladima i Bloombergovom Globalnom poslovnom forumu.