Dnevne novosti

Mikulić najavio sjednicu zagrebačke Gradske skupštine za četvrtak, 13. rujna

12.09.2018 07:20 ZAGREB, 11. rujna 2018. (Hina), Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u utorak je najavio 16. skupštinsku sjednicu, prvu nakon ljetne stanke, koja će se održati u četvrtak, 13. rujna sa 27 točaka predloženog dnevnog reda. 
 Mikulić je rekao kako želi vjerovati da će zagrebački gradski zastupnici biti brzi i efikasni te da će sjednica završiti u jednom danu."Želim vjerovati da smo dječje bolesti preboljeli, a kad kažem dječje bolesti onda mislim na onaj dio - vidjeli ste koja je bila brzina i efikasnost zadnje sjednice Skupštine.

Nadam se da pojedini zastupnici koji su pokazali da mogu biti brzi i efikasni, da to nije bio jedini i isključivi razlog da im se žurilo na more nego da su htjeli pokazati da zaista sjednica može započeti i završiti u jednom danu", kazao je Mikulić na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici. 

Istaknuo je točku dnevnog reda vezanu za rješenje problema prometa u Donjem gradu. Rekao je da se mora raditi inegralna studija, jedan projekt kako riješiti taj problem. 

Podsjetio je kako je u više navrata govorio da poskupljenje parkiranja nije rješenje, već je rješenje u izgradnji javnih garaža, ili nadzemnih ili podzemnih. Također, istaknuo je i točku izgradnje nove dječje bolnice na području Blata te dodjelu nagrade "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost".