Dnevne novosti

CERP donio novu odluku o postupku prikupljanja obvezujućih ponuda za Hotele Maestral

10.08.2018 07:15 ZAGREB, 9. kolovoza 2018. (Hina), Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) u četvrtak je izvijestio o novoj odluci, kojom definira postupak prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju većinskog udjela od 68,94 posto dionica u dubrovačkim Hotelima Maestral po početnoj cijeni od 126,8 milijuna kuna.

Upravno vijeće CERP-a je na sjednici u srijedu stavilo izvan snage odluku od 26. srpnja o početnoj cijeni i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica tog hotela te donijelo novu odluku.Sukladno jučerašnjoj odluci Upravnog vijeća CERP-a, početna cijena za većinski udio od 68,94 posto dionica ili njih 355.520 u Hotelima Maestral je i dalje 126,8 milijuna kuna.

Ponude za Hotele Maestral moći će dostaviti oni koji za sto tisuća kuna otkupe ponudbenu dokumentaciju te prilože ponudbeno jamstvo u iznosu od 2,5 milijuna kuna. 

No, prema novoj odluci, potencijalni ponuditelji u obvezujućoj ponudi neće biti obvezni dostaviti plan ulaganja u razvoj Hotela Maestral s definiranim iznosom ulaganja, formiranom na temelju stvarnih mogućnosti i usklađenim s važećim prostornim planovima. 

Najbolji ponuditelj također neće morati u roku od najviše 30 dana od sklapanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica dostaviti CERP-u dokaz o ispunjenju svih ugovornih obveza. Nakon što CERP raspiše javni poziv, zainteresirani za dostavu obvezujućih ponuda za Hotele Maestral imat će rok od 60 dana za dostavu ponude, 15 dana više nego što je bilo navedeno u prethodnoj odluci.

Inače, Upravno vijeće CERP-a na sjednici održanoj 8. veljače odlučilo je da se ne prihvati ponuda češkog J&T IB Capital Marketsa temeljem natječaja iz prošle godine te da se ide na novi natječaj.