Dnevne novosti

Zatvoren projekt poboljšanja kvalitete stručnog usavršavanja u pravosudnom sustavu

14.03.2018 07:30 ZAGREB, 13. ožujka 2018. (Hina), Na Pravosudnoj akademiji u Zagrebu u utorak je svečano zatvoren twinning projekt "Poboljšanje kvalitete stručnog usavršavanja u pravosudnom sustavu kroz unaprjeđenje edukacije o EU pravu i on-line učenje" proveden u suradnji s nizozemskim Centrom za međunarodnu pravosudnu suradnju.

Cilj ovog twinning projekta s proračunom od 800.000 eura bio je osnažiti profesionalizam, učinkovitost i kompetencije hrvatskog pravosudnog sustava kroz poboljšanje kvalitete trajnog stručnog usavršavanja sudaca, državnih odvjetnika i savjetnika u pravosudnim tijelima.

Provedba twinning projekta započela je 24. rujna 2016. godine, a trajala je 18 mjeseci, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa.

Svrha projekta bila je unaprijediti postojeći sustav stručnog usavršavanja u pravosuđu te poboljšati sustav cjeloživotnog učenja pravosudnih dužnosnika i savjetnika u pravosudnim tijelima u okviru Pravosudne akademije. Projektne aktivnosti, dodaju u Ministarstvu, posebice su bile usmjerene na unaprjeđenje kurikuluma Pravosudne akademije iz područja prava Europske unije.

Projekt je proveden u bliskoj suradnji EU twinning partnera odnosno Pravosudne akademije Republike Hrvatske i nizozemskog Centra za međunarodnu pravosudnu suradnju, institucije odabrane države članice EU-a.